Max: restauranteigenaar van Morris
Morris. Misschien wel het beste nieuwe restaurant van Haarlem van het afgelopen jaar. De eigenaren luisteren naar de namen Floris en Max. Samen begonnen ze in 2017 als twee jonge honden aan dit nieuwe restaurant. Vandaag horen we van één van de eigenaren, Max, wat zijn passies zijn, wat hij bij Haarlem voelt en hoe naar de toekomst kijkt. “Ik wil comfort food zonder poespas.”
Max, wat is je passie?
Mijn passie ligt in de horeca, wat er al sinds ik jong ben met de paplepel in is gegoten. Zowel mijn moeder als vader hebben een eigen horecaonderneming. Mijn vader heeft een Italiaanse trattoria genaamd ‘Casa Caminita’ in Ouderkerk aan den Ijssel. Mijn moeder heeft voorheen Grandcafé Nobel gehad samen met haar man, Hans Nobel. Laatstgenoemde heeft mij onder zijn vleugels genomen en de passie die hij heeft voor de horeca overgedragen. En sinds 10 maanden niet alleen zijn passie, maar ook zijn zaak aan mij overgedragen.
Oktober 2016 kreeg ik, modern als mijn moeder is, een appje van haar met de vraag ‘of ik niet de zaak wilde overnemen’. Met mijn 24 jaar durfde ik dat uiteraard niet aan en heb ik vriendelijk bedankt. Ik werkte als barman bij Floryn en deed als zzp’er wat klusjes als cocktailshaker door het hele land. Al was mijn droom wel een eigen zaak ooit te starten, zat ik nog even goed. Toen zij vervolgens vroeg of ik niet samen met Floris, een goede vriend van mij en destijds sous-chef in Amsterdam, de zaak wilde runnen ging ik toch wel even goed nadenken…
Ik stuurde dit door naar Floris en die belde mij wat ik in hemelsnaam wel niet naar hem stuurde. Op dat moment kon ik er niks anders van maken, wij werden gevraagd om een prachtig pand aan het Spaarne over te nemen. Hier zijn wij op het terras even goed voor gaan zitten en hebben uren besproken wat de mogelijkheden zijn in Haarlem, wat groeiend en dus interessant is maar waar ook moordend veel concurrentie zit. Lang verhaal kort zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij wel klaar waren voor een nieuw avontuur, en vonden wij dat wij Haarlem wel wat nieuws konden brengen.
En hoe fijn is het dat je alles waar je jaren over gefantaseerd hebt en zelf zo erg mist in Haarlem nu zelf neer kan zetten. Invullen zoals jij het al die jaren bedacht hebt en niemand die er wat van zegt. Dit hebben wij gedaan en ‘Restaurant Morris’ is hier uitgekomen. Een zaak waar je kan genieten van kwaliteit en pure smaken, zowel in het eten, de dranken, de cocktails en de service in een stoer uitziende zaak met een ontspannen sfeer.
Hele vissen, grote stukken vlees en diverse sides. Comfort food zonder poespas. Dit is wat wij misten in Haarlem. En dit is als wij zelf uit eten zouden gaan het liefst zouden eten. Ik ben heel erg blij dat ik alle jaren van ervaring nu kan verwerken in een restaurant waar ik volledig achter sta, en hier jarenlang mijn passie voor de horeca kan overbrengen naar mijn gasten.
Oh, en voetbal en golf vind ik ook prachtig.
Wat is je gevoel bij Haarlem?
Ik ben opgegroeid in Schalkwijk met mijn broer en moeder. Rond mijn 6e zijn wij naar Haarlem-Noord verhuisd en hebben daar vervolgens 2 jaar gewoond om uiteindelijk samen met Hans naar de Twijnderslaan te verhuizen, net naast de Haarlemmerhout. Gezien ik dus op verschillende plekken in Haarlem heb gewoond, heb ik er ook verschillende gevoelens bij.
Ik heb mijn jeugd niet per se als leuk ervaren en daar hielpen de buurten waar wij woonden ook niet bepaald aan mee. Pas vanaf de Twijnderslaan ben ik Haarlem gaan waarderen en ontdekken. Maar ik denk vooral als je uit huis gaat je een stad pas echt ontdekt en leert waarderen, omdat je er dan pas echt ‘alleen’ voor staat. Je doet je eigen boodschappen en koopt spullen voor in je huis. Je gaat de stad in en leert nieuwe kroegjes en mensen kennen.
Momenteel woon ik om de hoek van de Grote Markt en ben ik hier niet weg te denken. Voornamelijk toen ik 3 maanden heb geholpen bij het opstarten van mijn vaders trattoria begreep ik pas hoeveel waarde ik aan Haarlem hecht. Het gemak van naar het strand gaan of even de stad in. Er is altijd reuring in de stad en er is altijd wat te doen. Het blijft zich ontwikkelen tot een onwijs grote stad.
Nu ben ik wel van mening dat het, zoals alle naar Amsterdam verhuisde Haarlemmers zeggen, ‘dorpse’ er echt vanaf gaat op het moment dat de Universiteit er is. Maar zelfs zonder zou ik voorlopig niet uit Haarlem weg willen. Wellicht als ‘Morris New York’ opent, maar dat zien we tegen die tijd wel weer, haha.
Hoe zie je de toekomst?
Uiteraard zie ik de toekomst positief in met het oog op het restaurant. We mogen nu al trots zijn op wat we neer hebben gezet, maar we zijn nog lang niet uitgespeeld. Voor de nabije toekomst, 2018, hebben we hele leuke dingen op de planning staan. Zo hebben we voor de 26e al een klein fuifje gepland en zijn van plan dit vaker te doen. Helemaal geen ‘dikke techno party’, maar gewoon gezelligheid creëren voor de mensen die daar zin in hebben. Dit geheel in de ‘Morris’ stijl, zoals we alles doen. Ontspannen en zonder poespas. En als ik echt even weg mag dromen breiden we verder uit naar andere steden.
En word ik clublegende bij Juventus, haha.
Max: restauranteigenaar van Morris
Morris. Misschien wel het beste nieuwe restaurant van Haarlem van het afgelopen jaar. De eigenaren luisteren naar de namen Floris en Max. Samen begonnen ze in 2017 als twee jonge honden aan dit nieuwe restaurant. Vandaag horen we van één van de eigenaren, Max, wat zijn passies zijn, wat hij bij Haarlem voelt en hoe naar de toekomst kijkt. “Ik wil comfort food zonder poespas.”
Max, wat is je passie?
Mijn passie ligt in de horeca, wat er al sinds ik jong ben met de paplepel in is gegoten. Zowel mijn moeder als vader hebben een eigen horecaonderneming. Mijn vader heeft een Italiaanse trattoria genaamd ‘Casa Caminita’ in Ouderkerk aan den Ijssel. Mijn moeder heeft voorheen Grandcafé Nobel gehad samen met haar man, Hans Nobel. Laatstgenoemde heeft mij onder zijn vleugels genomen en de passie die hij heeft voor de horeca overgedragen. En sinds 10 maanden niet alleen zijn passie, maar ook zijn zaak aan mij overgedragen.
Oktober 2016 kreeg ik, modern als mijn moeder is, een appje van haar met de vraag ‘of ik niet de zaak wilde overnemen’. Met mijn 24 jaar durfde ik dat uiteraard niet aan en heb ik vriendelijk bedankt. Ik werkte als barman bij Floryn en deed als zzp’er wat klusjes als cocktailshaker door het hele land. Al was mijn droom wel een eigen zaak ooit te starten, zat ik nog even goed. Toen zij vervolgens vroeg of ik niet samen met Floris, een goede vriend van mij en destijds sous-chef in Amsterdam, de zaak wilde runnen ging ik toch wel even goed nadenken…
Ik stuurde dit door naar Floris en die belde mij wat ik in hemelsnaam wel niet naar hem stuurde. Op dat moment kon ik er niks anders van maken, wij werden gevraagd om een prachtig pand aan het Spaarne over te nemen. Hier zijn wij op het terras even goed voor gaan zitten en hebben uren besproken wat de mogelijkheden zijn in Haarlem, wat groeiend en dus interessant is maar waar ook moordend veel concurrentie zit. Lang verhaal kort zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij wel klaar waren voor een nieuw avontuur, en vonden wij dat wij Haarlem wel wat nieuws konden brengen.
En hoe fijn is het dat je alles waar je jaren over gefantaseerd hebt en zelf zo erg mist in Haarlem nu zelf neer kan zetten. Invullen zoals jij het al die jaren bedacht hebt en niemand die er wat van zegt. Dit hebben wij gedaan en ‘Restaurant Morris’ is hier uitgekomen. Een zaak waar je kan genieten van kwaliteit en pure smaken, zowel in het eten, de dranken, de cocktails en de service in een stoer uitziende zaak met een ontspannen sfeer.
Hele vissen, grote stukken vlees en diverse sides. Comfort food zonder poespas. Dit is wat wij misten in Haarlem. En dit is als wij zelf uit eten zouden gaan het liefst zouden eten. Ik ben heel erg blij dat ik alle jaren van ervaring nu kan verwerken in een restaurant waar ik volledig achter sta, en hier jarenlang mijn passie voor de horeca kan overbrengen naar mijn gasten.
Oh, en voetbal en golf vind ik ook prachtig.
Wat is je gevoel bij Haarlem?
Ik ben opgegroeid in Schalkwijk met mijn broer en moeder. Rond mijn 6e zijn wij naar Haarlem-Noord verhuisd en hebben daar vervolgens 2 jaar gewoond om uiteindelijk samen met Hans naar de Twijnderslaan te verhuizen, net naast de Haarlemmerhout. Gezien ik dus op verschillende plekken in Haarlem heb gewoond, heb ik er ook verschillende gevoelens bij.
Ik heb mijn jeugd niet per se als leuk ervaren en daar hielpen de buurten waar wij woonden ook niet bepaald aan mee. Pas vanaf de Twijnderslaan ben ik Haarlem gaan waarderen en ontdekken. Maar ik denk vooral als je uit huis gaat je een stad pas echt ontdekt en leert waarderen, omdat je er dan pas echt ‘alleen’ voor staat. Je doet je eigen boodschappen en koopt spullen voor in je huis. Je gaat de stad in en leert nieuwe kroegjes en mensen kennen.
Momenteel woon ik om de hoek van de Grote Markt en ben ik hier niet weg te denken. Voornamelijk toen ik 3 maanden heb geholpen bij het opstarten van mijn vaders trattoria begreep ik pas hoeveel waarde ik aan Haarlem hecht. Het gemak van naar het strand gaan of even de stad in. Er is altijd reuring in de stad en er is altijd wat te doen. Het blijft zich ontwikkelen tot een onwijs grote stad.
Nu ben ik wel van mening dat het, zoals alle naar Amsterdam verhuisde Haarlemmers zeggen, ‘dorpse’ er echt vanaf gaat op het moment dat de Universiteit er is. Maar zelfs zonder zou ik voorlopig niet uit Haarlem weg willen. Wellicht als ‘Morris New York’ opent, maar dat zien we tegen die tijd wel weer, haha.
Hoe zie je de toekomst?
Uiteraard zie ik de toekomst positief in met het oog op het restaurant. We mogen nu al trots zijn op wat we neer hebben gezet, maar we zijn nog lang niet uitgespeeld. Voor de nabije toekomst, 2018, hebben we hele leuke dingen op de planning staan. Zo hebben we voor de 26e al een klein fuifje gepland en zijn van plan dit vaker te doen. Helemaal geen ‘dikke techno party’, maar gewoon gezelligheid creëren voor de mensen die daar zin in hebben. Dit geheel in de ‘Morris’ stijl, zoals we alles doen. Ontspannen en zonder poespas. En als ik echt even weg mag dromen breiden we verder uit naar andere steden.
En word ik clublegende bij Juventus, haha.